OptiClimate - 15000 PRO4 Inverter

OptiClimate 15000 PRO4Inverter watergekoelde airco. De OptiClimate 15000 PRO4 Inverter uit de nieuwe PRO 4 serie is een stuk efficiënter met water en stroom en heeft een veel hogere ontvochtigings capaciteit.

Artikelnummer: 1-4006
OptiClimate 15000 PRO4 Inverter watergekoelde airco. De OptiClimate 15000 PRO4 Inverter  uit de nieuwe PRO 4 serie is een stuk efficiënter met water en stroom en heeft een veel hogere ontvochtigings capaciteit.
 
 
 • Naam: OptiClimate 15000 PRO4 Inverter
 • Koelvermogen: 15 kW
 • Afmetingen: 1230 x 900 x 545 mm
 • Gewicht: 190 kg
 • Waterverbruik: 5 tot 9 liter per minuut
 • Voltage: 230V
 • Aansluiting: 1 Fase 3x2,5 mm² + D16-1F Automaat
 • Verwarmingselementen: 3x2700W
 • Fase: 1-3
 • Split Unit: Nee
 • Extended Reach: Nee

Verschillen tussen de OptiClimate PRO 3 en PRO 4:


Tijdens koelen wordt de lucht ontvochtigd. Dit is een natuurkundig verschijnsel.


PRO3 dagmodus:

De unit koelt en de lucht wordt ontvochtigd. Als de unit door bv overcapaciteit stopt met koelen (de ingestelde temperatuur is bereikt) zal het ontvochtigen ook stoppen. De luchtvochtigheid zal dus stijgen voor de duur dat de unit niet hoeft te koelen.


PRO4 dagmodus:

Deze unit kan ook ontvochtigen als de ingestelde temperatuur wordt bereikt. Deze functie kan worden geactiveerd door in het menu D:32 op 1 te zetten. (standaard is 0) Als de gewenste temperatuur wordt bereikt, zal de unit toch blijven koelen, echter de warmte die normaal aan het water wordt afgegeven, wordt nu afgegeven aan de lucht die uit de unit komt. (de warmte wordt gerecycled) Hierdoor zal er dus ook geen water verbruikt worden op dat moment. Het ontvochtigen wordt niet door de hygrostaat geregeld maar staat via D:32 aan of uit. De unit zal nu maximaal ontvochtigen zonder te kijken naar de hygrostaat.


Bij een PRO4 maakt het dus niet uit als de machine overcapaciteit heeft, deze zal blijven ontvochtigen in de dagmodus, ook al is de ingestelde temperatuur bereikt.


PRO3 nachtmodus:

De unit zal gaan koelen om te ontvochtigen mits de ingestelde waarde op de hygrostaat wordt bereikt. Het koelen wordt deels opgeheven door de elektrische verwarmingen in de unit. Tijdens het ontvochtigen wordt er water verbruikt + stroom voor de verwarmingen.


PRO4 nachtmodus:

Ook hier zal de unit gaan koelen om te ontvochtigen mits de ingestelde waarde op de hygrostaat wordt bereikt. Hier wordt echter de warmte niet afgegeven aan water maar aan de lucht die uit de unit komt. Er wordt tijdens ontvochtigen dus geen water verbruikt. De elektrische verwarmingen gaan ook niet aan door het recyclen van de warmte. Tijdens super ontvochtigen zal de unit netto warmte produceren, de uitgaande lucht van de unit zal ongeveer 2-4C hoger liggen als de ingaande lucht. Dit zorgt er ook voor dat de verwarming nog minder zal worden aangesproken. Tenzij de minimale nachttemperatuur wordt bereikt omdat het bijvoorbeeld buiten erg koud is, dan zal de verwarming wel worden aangesproken.


Er zitten echter wel elektrische verwarmingen in de PRO4. Deze verwarmen in de nacht als er geen ontvochtiging gewenst is en als de nacht temp zakt onder de ingestelde waarde. De PRO4 is dus efficiënter met water en stroom en heeft een veel hogere ontvochtigingscapaciteit. De efficiëntie doet echter niets af aan het maximale waterverbruik per minuut en het maximale stroomverbruik. Het water en stroomverbruik nemen af omdat ze beiden minder vaak aangesproken worden, dus per dag zal er minder worden verbruikt.


De zekeringen en leidingdiameters moeten dus gelijk zijn aan PRO2 of PRO3.

0 sterren op basis van 0 beoordelingen
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »